Proje Taşımacılığı

Proje Taşımacılığı

Proje taşımacılığı

 

Lojistik hizmet aslında üstlendikleri taşıma, dağıtım veya depolama faaliyeti ne olursa olsun bir proje işi olarak görmektedirler. Her projenin, planlaması, organizasyonu, bütçesi, evreleri ve zaman kısıtları vardır. Lojistik sektörü birçok konuda sektöre hizmet verir ve kendi içerisinde de çok farklı uzmanlık alanlarına ayrılır.

 

Proje taşımacılığı, özellikle ağır, havaleli, hacimli (fazla uzun, fazla geniş veya fazla yüksek) yani gabari dışı eşyaların taşınmasında kullanılır. Bu tip eşyalar genellikle kamu/özel sektör fabrika, rafineri, madencilik, enerji, inşaat altyapı yatırımlarında gerekli olan malzemeler, cihazlar veya donanımlardır.Proje lojistiği ise taşımacılık operasyonlarının yanında müşteriden gelen özellikli dağıtım, depolama veya elleçleme gibi görevleri de kapsamaktadır.

 

Proje taşımacılığının üç temel kuralı; “sağlık, güvenlik, emniyet“tir.  Standart ölçüler dışındaki tüm yüklerin, bu yüklere uygun özel römorklar ve çeker araçlar ile öncü araç eşliğinde, mümkün olan standartlarda karayolu izin belgelerini alarak en güvenli ve en kısa sürede karayolu ve kombine taşıma sistemi ile varış noktasına taşınması, montaj ve diğer müşteri talepleri doğrultusunda destek hizmetlerdir. Uluslararası taşımacılık kapsamında gabari dışı kabul edilen ağır ve hacimli yükler ile tesislerin (santral, fabrika taşınmaları gibi) taşınması özel proje taşımacılığı olarak değerlendirilmektedir. Ağır yüklerin lojistiği genel bir kabulle 150 tonun üzerindeki taşımalar için kullanılan lojistiğin özel bir alanıdır. Proje ve inşaat lojistiğinde kullanılan araç ve ekipmanlar diğer lojistik operasyonlarda kullanılan araç ve ekipmanlardan farklılık göstermektedir. Proje lojistiğinde Low-bed (düşük şasi) adı verilen ağır yük taşıma araçları kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu tür araçlar 45 ton kapasiteden 300 ton kapasiteye kadar yük taşıyabilme olanağına sahiptirler.

 

Proje Taşımacılığında Süreçler

 

  • Hazırlık Aşaması
  • Analiz Aşaması
  • Tasarım Aşaması
  • Planlama Aşaması
  • Uygulama Sonuçlandırılma ve Kontrol Aşaması
FORMU DOLDURUN
HEMEN SİZİNLE İLETİŞİME GEÇELİM
Derin Lojistik & Transport Hizmetleri
Anbar Mah.Osman Kavncu Bul.
No:504/6B Melikgazi/Kayseri
Telefon Destek Hattı +90 236 231 06 90
Mail Destek Hattı info@derinlogistic.com

Copyright © 2021 Derin Lojistik Tüm Hakları Saklıdır.